Ny rapport fra Eaton bidrar til at maskinbyggere sparer penger

Dato: 2/16/2017

OSLO …Eaton har publisert en ny rapport som beskriver hvordan deres intelligente kablings- og kommunikasjonsteknologi kan forenkle kablingsoppsettet inne i styreskap. Eatons nye rapport, med titten Is Conventional Wiring Outdated? (Er konvensjonell kabling utdatert?), skisserer flere eksempler på hvordan denne teknologien benyttes. Videre kan faktiske beregninger forklare hvordan maskinbyggere kan oppnå betydelige besparelser i tid og kostnader ved å eliminere lange kablingstrekk.

«Industrielle feltbuss-systemer har erstattet konvensjonell kabling på alle moderne bruksområder, ganske enkelt fordi de gir avgjørende fordeler: de sparer tid og penger, de er mye enklere å utforme, tilbyr mer fleksibel funksjonalitet gjennom individuell parametrisering, og de bidrar også til rask lokalisering og diagnostisering av feil», sier Michael Fredriksen, produktsjef hos Eaton. «Med sin intelligente kablings- og kommunikasjonsteknologi, tilbyr Eaton de samme fordelene for enklere enheter, som tradisjonelt kontrolleres av individuell kabling inne i styreskap eller utenfor når de er perifert installert.»

Den teknologiske løsningen bruker smartmoduler som festes til standard motorstyringskomponenter. Disse smartmodulene kobles til via en flatkabel til en gateway-modul som er tilkoblet en standard feltbuss på PLS-ens CPU. Ved å bygge inn strømforsyning i tillegg til data, kan praktisk talt alle styreledninger fra PLS-ens I/O-moduler til motorstartere og kontrollkretsenheter elimineres.

Med kostnadsreduksjoner for kabling på opptil 85 prosent der det er mulig, hjelper den intelligente kablings- og kommunikasjonsteknologien maskinbyggere med å redusere tiden på konstruksjon, design, montering og kabling. Den forenkler også kontrolltilkoblingene, utvider de diagnostiske funksjonene til enhetsnivå og øker styreskapets pålitelighet, oppetid og fleksibilitet. Og fordi antallet kabelkanaler og I/O-moduler kan reduseres drastisk, kan det oppnås plassbesparelser i styreskapet på 40 prosent.

Hvis du vil laste ned rapporten, kan du gå til: www.eaton.eu/en/iw/mac.


Hvis du vil vite mer om Eaton, kan du gå til www.eaton.eu. Du får siste nytt ved å følge oss på Twitter
(@ Eaton_EMEA) eller på LinkedIn (Eaton EMEA).


Om Eaton
Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på USD 19,7 milliarder i 2016. Eaton leverer energieffektive løsninger, som hjelper våre kunder med å håndtere elektrisk, hydraulisk og mekanisk kraft på en effektiv, sikker og bærekraftig måte. Eaton har ca. 95 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land.
Besøk www.eaton.no for mer informasjon.Contact
Torill Bergem Os, +47 917 13 410